EXAMENS

 

Theorie_198x115

Theorie

iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een digitaal theorieboek, maar liefst 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles. Via mij krijg je een kaart met daarop een inlogcode. Met deze inlogcode kan je de theorie op je eigen computer leren.

_

Tussentijdse-toets_198x115

Tussentijdse toets

Deze toets is een proefexamen dat wordt afgenomen bij het CBR door een echte examinator. Op deze manier kan je alvast wennen aan je examen en weet je precies waar je aan toe bent. Het neemt misschien wat spanningen weg voor het praktijkexamen. Ook is het mogelijk om tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling te krijgen voor je bijzondere manoeuvres, zodat je deze niet meer hoeft te doen op je examen. Uit onderzoek blijkt dat het slagingspercentage van het examen behoorlijk toeneemt als je een tussentijdse toets hebt afgenomen.

_

Praktijk_198x115

Praktijk

Om een praktijkexamen te kunnen reserveren, moet je natuurlijk eerst slagen voor je theorie. Als je dat gehaald hebt, ben je verplicht om via de website van het CBR je rijschool (mij dus) te machtigen, zodat ik jouw examen kan reserveren. De reservering gaat natuurlijk altijd in overleg, zodat deze op jouw situatie afgestemd kan worden. Om mij te machtigen heb je een DigiD nodig. Met je inloggegevens van DigiD ga je naar de website van het CBR en klikt op mijn CBR. Dan log je in met je DigiD, waarna je mijn rijschoolnummer invult 8194U5. Dan komt de naam rijschool VLNR tevoorschijn. Als je dit allemaal gedaan hebt, krijgen zowel jij als ik een bevestiging via mail dat de rijschool gemachtigd is, daarna kan ik een praktijkexamen reserveren. Bij zowel een tussentijdse toets als een praktijkexamen moet je vooraf een zelfreflectieformulier invullen. Deze krijg je van mij of kan je downloaden op de site van het CBR.
Op deze site moet je tevens een eigen verklaring invullen voor het examen (onder het kopje ‘auto’).

_

2toDrive

2toDrive

Sinds eind 2011 bestaat de mogelijkheid voor jongeren van 16,5 jaar om autorijles te gaan volgen. Vanaf 17 jaar kun je dan een praktijkexamen doen. Als je slaagt mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Deze coach(es) kun je zelf kiezen. Wat je hiervoor moet doen kun je allemaal teruglezen op de site www.2todrive.nl. Mocht je na het lezen van deze website nog vragen hebben, help ik je graag.